Expositie |Tentoonstelling Geeft Acht! | Schone kunst van militaire kleding (Bunnik)

In dit kunstproject staat het hergebruik van militaire kleding centraal. De thema’s zijn o.a. militairen, oorlog/vrede, textielafval, duurzaamheid en circulaire economie. Wij hebben hedendaagse beeldende kunstenaars uitgenodigd om hier projectvoorstellen voor te doen.

In samenwerking met Stichting PubArt organiseert het Waterliniemuseum vanaf november 2018 in het Waterliniemuseum Fort Bij Vechten in Bunnik de tentoonstelling ‘Geeft Acht! – Schone kunsten van militaire kleding’.

Het thema is gekozen vanwege de beeldvorming van het militaire uniform in de media en de problematiek rond bergen textielafval. Daarom zijn we op zoek naar het perspectief van de kunstenaar en invalshoeken van de kunsten. De kunstwerken kunnen over de beeldvorming van militaire uniformen in de samenleving gaan, maar ook een geheel eigen verhaal vertellen. Kunst waar de militaire kleding in is verwerkt. Schone kunst van militaire kleding. Het thema is dus breed op te vatten en uit te leggen. We doen een beroep op de kunstenaars, op hun talenten, om een interessante vertaalslag te maken.

Het (her)gebruik van militaire kleding als verwerking in kunst, is gekozen vanwege de maatschappelijke trends rondom de circulaire economie en duurzaamheid. Om de kunsten en kunstenaars op een nieuwe manier te betrekken in deze nieuwe trend is er gekozen voor het thema hergebruik van militaire kleding (ook passend bij de locatie van Fort bij Vechten). De problematiek van bergen textielafval is groot. PubArt vindt het belangrijk om kunstenaars te betrekken bij maatschappelijke problemen. Kunstenaars kunnen buiten de box denken en met verrassende oplossingen komen.

Foto: Marjoleine van Kalken

Locatie: Waterliniemuseum, Fort bij Vechten, Achterdijk 12, Bunnik
Datum: 9 november 2018 – 31 maart 2019

Foto’s en verhalen van vrijwilligers in Lopes Dias | Hilversum

24 oktober 2018

Fotograaf Marjoleine van Kalken heeft een aantal vrijwilligers van wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum geportretteerd, als eerbetoon aan deze betrokken buurtbewoners. Cindy de Vries, sociaal verbinder in Lopes Dias, schreef teksten bij de foto’s.


De foto’s en verhalen van de vrijwilligers zijn te zien in wijkcentrum Lopes Dias aan de Lopes Diaslaan 213 in Hilversum. Ook op de facebookpagina wijkcentrumlopesdias staan de portretten met interviews.